Носителят на наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2015 г. е Калоян Ганев – управител на „Карио ООД”

Ежегодната награда на община Сливен за стопанска инициатива  „Добри Желязков“ ще бъде връчена на Калоян Ганев, управител на фирма „Карио“, съобщи пресцентъра на общината. Официалната церемония по връчването на престижната общинска награда ще бъде на специална церемония по случай празника на Сливен – Димитровден.

Изборът е направен след обсъждане на икономическите показатели на номинираните за наградата шест фирми, работещи на територията на Община Сливен. Решението е взето на база от предварително зададени критерии, на които носителя на наградата трябва да отговаря – социална стабилност, липса на задължения към общината, направени инвестиции и печалба.

Управителят на фирма „Карио“ ООД Калоян Ганев е 43-годишен, роден в Сливен. Започва успешната си бизнес кариера през 1994 година в Сливен, като създава първообраза на „Карио“ ООД – фирма „Кале“. Калоян Ганев е член на Управителния съвет на „Асоциацията на вносителите на автомобилни гуми“ и заместник-председател на Управителния съвет на фондация „Пазители на българщината“.