Филмът „Експериментът Скатов“ е готов

Сливен, 13.10.2015, Cario; Филмът за веганa алпинист Атанас Скатов вече е готов, съобщиха от „Турандот“ – студиото произвело филма по поръчка на AutoBOX express service и алпиниста Скатов. Документалният филм разказва за експедициите на Скатов до връх Еверест и континенталните първенци по света. В него той застъпва и собствената си теория на хранене, която има отношение за развитието на света.

„Подкрепихме Наско заради приключенския му дух, заради това, че има кауза, която активно защитава. Радваме се, че успяхме да му помогнем в това начинание и че, чрез него бранда  „AutoBOX express service“ на фирма “Карио“ ООД стъпи на „покрива на света“- връх Еверест и останалите континетални първенци,“ заяви Калоян Ганев, управител на „Карио“ ООД и съпродуцент на филма.

Очаква се премиерата на филма да бъде в средата на месец ноември в София. Филмът вече е изпратен и за участие във фестивала на планинското кино в Банско. Режисьор на документалния филм „Експериментът Скатов“ е Зоя Димитрова, а  оператор Милена Стойкова. Част от кадрите са снимани в Сливенския балкан, а останалите, от изкачените върхове и експедиции са от личния архив на алпиниста.