RAVENOL

RAVENOL е търговската марка на производителя Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH. Компанията е създадена от Ханс Трибел през 1946 г. в немския град Вертер. През 90-те години на 20 век продуктите на фирмата вече са търсени в световен мащаб и се разпространяват в цяла Европа и почти целия свят. Изключителното качество на продуктите RAVENOL е оценено високо от автомобилната, строителната, селскостопанската и промишлената индустрия. Днес продуктите RAVENOL са представени в над 80 страни по света.

Постоянните и нарастващи изисквания към смазочните материали от страна на производителите на автомобили и различни видове техника позволяват на производителя да разширява непрекъснато асортимента, да повишава и оптимизира качеството на предлаганата продукция. Иновациите, доказаното качество и технологиите са основните предимства на RAVENOL в условията на жестоката конкуренция на пазара на смазочните материали.

Зад всеки продукт RAVENOL стои силен екип от професионалисти и специалисти, които разработват, тестват, произвеждат, и изследват продуктите, които са 100% произведени в Германия. Асортиментът е изключително разнообразен. Моторни масла за леки, лекотоварни и товарни автомобили. Моторни масла за 2Т и 4Т двигатели, АТФ течности и трансмисионни масла, състезателни масла, масла за селскостопански и промишлени машини, греси, антифризи, специализирани течности и добавки, като асортиментът се разширява постоянно съгласно изискванията на ОЕМ.Сред продуктите на RAVENOL е и първото масло в света с вискозитет 0W-16, официално одобрен по стандарт API.

В момента продуктите RAVENOL са над 500 вида, продадените количества за 2017 г. са над 60 000 тона, а оборотът на компанията надхвърля 80 милиона евро.Продуктите са одобрени от водещите производители на автомобили /OEM/и имат действителни одобрения от Daimler (MB), Chrysler, VW, BMW, Porsche, MAN, VOLVO, MTU, Deutz, ZF, Cummins, JASO имного други.

Продуктите RAVENOL се произвеждат по специалната технология CleanSynto®, която представлява специална комбинация на базови масла, а именно хидрокрекинг + PAO (ПолиАлфаОлефини) + Естери, със специално разработена технология на добавките. Като рецептурата на технологията от синтетични базови масла и компоненти, заедно с комплекса висококачествени добавки повишава чистотата на двигателя, като увеличава максимално неговият експлоатационен живот, намалява се максимално отлагането на твърди частици, сажди и други замърсители, като маслото безпрепятствено достига всички точки на смазване.

Технологията CleanSynto® гарантира също така удължение интервали за смяна на масло, пълна защита на двигателя, намаляване на експлоатационните разходи и значителна икономия на гориво.

Пакетажът на RAVENOL е с изключителен дизайн, с възможност за проверка на произведената продукция и напълно защитен от фалшификация.

RAVENOL вече няколко години е технически партньор на много състезания и спортни мероприятия. Участва в много национални и международни спортни турнири и събития. RAVENOL е технически партньор и съветник на над 100 състезателни серии и отбори.

Ралф Шумахер предоставя на RAVENOL опит и подкрепа като технически съветник от 2016 г. Това партньорство е резултат от дълго и успешно сътрудничество във състезанията от Формула 3 и картинг състезания. Заедно, се разработват високоефективни масла, на основа на PAO (ПолиАлфаОлефини) за моторни спортове и за използване при особено тежки експлоатационни условия.

От 2018 г. RAVENOL е изключителен технически партньор на Sahara Force Индия Formula 1.

Също от 06.2018 г. фирма “КАРИО“ ООД е партньор на Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH и вносител на изключителните продукти RAVENOL.