MAXXIS Premitra – TEST WINNER

Излязоха резултатите от традиционните вече тестове на летни гуми от ADAC и Auto Bild. Впечатление тази година прави големият Тайландски производител MAXXIS с модел Premitra HP5.

Auto Bild: При тествани на 53 марки гуми, на размер 205/55R16, по критерий „спирачен път на суха настилка“ – Maxxis HP5 се класира на 4-то място с резултат от 35 м., като изпреварва далеч по-именити съперници като: Michelin, Continental, Bridgestone и др.

ADAC: Тук представянето е още по-добро като по критерий „сцепление в завой на суха настилка“, MAXXIS е безспорен лидер и е обявен от ADAC за най-добре представящата се гума на суха настилка.

Също толкова впечатляващ е и резултатът при размер 215/60R17 за автомобили от SUV сегмента, като по критерий „устойчивост срещу аквапланинг“, MAXXIS отново е на 1-во място, като е единственият производител преминал границата от 87 км/ч.

Припомняме Ви, че Карио ООД е официалният оторизиран представител на MAXXIS за България.

Заповядайте в най-близкият до Вас AutoBOX express service, посетете www.autobox.bg, или ни потърсете на 0700 17 270 за да направим заедно най-добрият избор на гуми според Вашите нужди!

Шофирайте отговорно!