DURACELL Automotive: Cario отговаря на всички изисквания, за да бъде наш представител в България

„Карио ООД отговаря на всички наши изисквания да бъде наш партньор на българския пазар,“ заяви на първата среща в Сливен Джералд Хюемер, мениджър ключови клиенти в DURACELL AUTOMOTIVE, пред оторизираните търговци и членове на AutoBOX battery expert.

„Карио ООД покрива всички ключови изисквания на нашата компания. Те са малко, но са трудно достижими. Задължително е всеки наш партньор да има опит в продажбата на акумулаторни батерии, компанията да бъде финансово стабилна, да има директен достъп до крайните клиенти, да притежава сервизи с национално покритие и не на последно място да бъде лоялен към марката. Всички тези качества нашият български партньор Карио ги притежава и за това сме и в отлични партньорски отношения,“ заяви Хюемер.

„Идеята на DURACELL е нашите акумулаторни батерии да не се продават на всеки ъгъл. Под това се има предвид, че ние избираме един партньор в дадена държава – в случая Карио, а това означава, че този продукт се продава в определен брой магазини, което носи и финансов успех на дистрибутора,“ каза още Хюемер. Относно предпочитанията на клиентите той посочи като пример, че 80% до 90% от тях предпочитат DURACELL пред друга автомобилна батерия, когато са поставени във ситуация на избор между два еднакви продукта от същия клас. Като основна причина за това Хюемер посочи, че позиционирането на бранда е подсилено от посланието за дълъг живот и качество, в което клиентите са убедени от личния си опит при работа с DURACELL.

„Нашата компания реализира успешно бранда DURACELL, чрез всички наши сервизи, търговски обекти и франчайз партньори AutoBOX express servicе и AutoBOX battery expert. Идеята ни е да бъдем лидер на пазара за автомобилни батерии и усилено работим в тази посока. След този семинар съм убеден, че нашите търговци в цялата страна ще започнат да правят още по-големи продажби, а клиентите, които тепърва се запознават с DURACELL ще са сигурни, че са направили най-добрият избор от всичко предлагано на българския пазар,“ заяви Калоян Ганев, председател на съвета на директорите и съдружник в Карио ООД.

По време на еднодневния семинар търговците бяха запознати с техническите параметри и завода прозиводител от производствения директор Томас Лаугталер. Семинарът приключи с разясняване на тенденциите в развитието на акумулаторни батерии в България и лекция за психология на продажбите, изнесена от Красимир Тодоров, изпълнителен член в съвета на директорите на Карио ООД.