Йълмаз Гювен: Карио ООД е с най-добрата стратегия за продажба на гуми в България

Йълмаз Гювен е директор международни продажби и маркетинг в Syron Tires. Гювен бе на двудневно посещение в „Карио“ ООД. Той се срещна с управителя на фирмата Калоян Ганев и продуктовите мениджъри. Заедно обсъдиха следващите стъпки за успешното сътрудничество между двете фирми през 2016 година. Ето какво каза Гювен, след срещата с ръководството на „Карио“ ООД: 

Г-н Гювен, как оценявате сътрудничеството с „Карио“ ООД?

Компанията има голям прогрес през тези три години на нашето сътрудничество. Аз вярвам, че в близките няколко години ще увеличите продажбите на гумите Syron в България с минимум 20%.

Труден ли е българския пазар на гуми? Каква е вашата оценка?

Много добър пазар и цифрите го доказват. Като цяло се наблюдава 25% увеличени на продажбата на гуми на вашия пазар. Много е добър за гумите на леки автомобили, но не така стоят нещата при товарните гуми. Там пазарния спад е 10% спрямо миналата година и това е притеснително. Точно там Syron респективно, чрез партньора си за България „Карио“ ООД ще насочи своите усилия през 2016 година. Що се отнася за „Карио“ ООД бих казал ръста на продажбите на компанията е повече от средния за страната, а това показва, че фирмата има добра стратегия за продажби на гуми.

С какво ще изненада Syron потребителите през 2016 година?

Новите модели гуми за товарни автомобили са нашата изненада за 2016 година. Те ще бъдат много по-добри от сегашните и ще съчетават в себе си цялата гама от иновации и опит на нашите инженери. Другата новост е, че започваме производство на леките гуми BlueTech и Race1 в Турция. Основно ще се концентрираме и продажбата на алуминиеви джанти тук в България. И знаете ли защо точно там ще се концентрираме? Защото, красивата и качествена алуминиева джанта на Keskin води след себе си и платежоспособни клиенти.

Казахте, че започва производството на гуми в Турция. Това как ще прозвучи на крайния потребител?

Много по-добре звучи от Китай, защото 80% от гумите в премиум сегмента се произвеждат в Турция, а Syron е алтернатива на този вид гуми. В Турция се произвеждат Goodyear, Fulda, Pirelli и др. световни марки. Каква по-добра реклама от това, че Syron се произвежда сред тези марки. Това значи качество на достъпна цена. Syron ще се произвежда там, където се произвежда и Pirelli.