“AutoBOX express service” подари на 100 деца велосипедисти от Сливен светлоотразителни жилетки по случай празника на детето

Безопасното каране на велосипед през ваканцията, бе акцентът на детския празник в Сливен, организиран от „Карио“ ООД и национална верига автосервизи “AutoBOX express service”, рокерски клуб „Биволите“ и КАТ „Пътна полиция“ Сливен. Близо 100 деца велосипедисти участваха в различни състезания свързани с пътната безопасност на велополигона в парк „Юнак“. Всички дошли с велосипедите си, преди да се включат в надпреварата, трябваше да разпознаят пътните знаци. След „проверовъчния изпит“, ръководен от клоуна на празника, всички велосипедисти преминаха технически преглед в специално разположената шатра на “AutoBOX express service”. Там механик от фирмата проверяваше всеки един велосипед за техническата му изправност и даваше препоръки на децата, какво още трябва да има на велосипедът им, така че да бъде максимално забележим от останалите участници в движението по всяко време на денонощието. След преминаване на техническия преглед, всички деца получиха светлоотразителна жилетка, с която да карат безопасно велосипедите си през лятото и велосипедна книжка, в която са събрани най-важните правила за движение с колело. Включвайки се в надпреварата за безопасно движение по улиците, децата демонстрираха уменията си, а полицаи от „Пътна полиция“ разположени в няколко точки в полигона им разясняваха правилата. Най-стриктните велосипедисти, получиха награда каска от рокерите от мотоклуб „Биволите“.

„Целта на тези игри е да изградим навици в децата да спазват правилата за пътна безопасност. Те са бъдещите шофьори, и сега е момента да им покажем, че законите са еднакви за всички, и че трябва да бъдат толерантни на пътя. Възпитавайки по този начин децата, ние сме сигурни, че за вбъдеще ще намалеят пътнотранспортните произшествия. Планираме догодина да направим такъв празник във всеки един град, в който нашата компания има представителство,“ разясни целта на кампанията пред дошлите родители PR мениджъра на „Карио“ ООД и националната верига автосервизи “AutoBOX express service” Стоян Радев .

След края на велосипедното състезание игрите се пренесоха пред баскетболния кош и шатрата за рисуване. Състезанието по дърпане на въже върна назад във времето и дошлите родители. Майки, татковци и деца се надпреварваха  в отбори кой е по-силен, което предизвика много смях и вълнения. Едно от най-емоционалните надпревари бе надяждането с торта без ръце. За всички деца, участници в различните състезания бяха осигурени много награди. Празникът завърши с дискотека и фойерверки.