ALCO

ALCO Filters произвежда филтри за автомобили, камиони, земекопна техника и стационарни двигатели. Гамата им съдържа над 3000 различни видове филтри като годишно се добавят повече от 200 нови модели. ALCO Filters е познато име в повече от 55 страни в Европа, Африка и Близкия изтоК. Има четири големи разпределителни центъра – Обединеното кралство, Германия, Гърция и Кипър, които гарантират бързо и ефективна доставка. Мотото на компанията е че: Тя може да са се увеличили до неузнаваемост, но основната философия остава същата – да предоставя на клиентите си качествени стоки и услуги, които ще им позволят да създават богатство и просперитет за себе си.

Политика по качеството се осъществява чрез подробна система за качество, която е в съответствие с изискванията на ISO 9001 – 2008 г.

Приложение и ползи

ALCO произвежда и предлага широка гама от над 500 горивни филтри за леки, лекотоварни, товарни автомобили и индустриални приложения (като двигатели за генератори, компресори и т.н.).

Нуждата от подаване на чисто гориво, свободно от примеси е добре установена необходимост при двигатели с вътрешно горене. Примесите в горивната линия могат да полепнат по критичните части на двигателя, като инжекторите, карбуратора и горивната помпа. Това може да доведе до значително увеличаване на разхода на гориво и нарушена работа на двигателя.

Маслени филтри помагат чрез пречистване на циркулиращото масло и по този начин се намалява износването на двигателя и се поддържа чист.

Целта на въздушните филтри е да се пречиства въздуха от частици като прах, цветен прашец, сажди, мъгла и други, преди те да стигнат до двигателя. По-чистия въздух в горимите смес (бензин или дизел и въздух) осигурява по-ефективно изгаряне и защита на критичните части на двигателя, като клапани, инжектори и чувствителни електронни устройства за управление.

Основната цел на филтъра купе е да се почисти замърсения въздух, който навлиза във вътрешността на автомобила като по този начин се гарантира по-добра атмосфера вътре в колата.

Следователно е много важно, за надеждна защита и за да се избегнат скъпите ремонти на двигателя автомобилите да са оборудвани с качествени филтри.

ALCO се е утвърдила като компания произвеждаща филтри с изключително качество.